OKAY YAŞAR...SENİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ!

   

2011 yılı 23 Ekim'de VAN’da yolda yürürken 7.2 büyüklüğündeki deprem sırasında binalardan düşen beton parçasının başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden ilköğretim okulu öğretmeni 25 yaşındaki Okay Yaşar sendikamızın ablemini tasarlayan ve sözleşmeli öğretmenlik dönemi yıllarında sesimizi internetten duyurmak için bizlere yardımcı olan öğretmenimiz, arkadaşımız idi.Ordu’nun Perşembe İlçesi’ndeki Anaç Köyü’nden idi.Son yolculuğuna da burada gözyaşlarıyla uğurlanmıştı. Okay Yaşar arkadaşımız 2009 yılında  kan kanseri olup, yapılan tedavi sonucu sağlığına kavuşmuştu.
Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden öğretmenimiz Okay Yaşar o amansız hastalıktan kurtulmuş fakat depremden kurtulamamıştı. Okay arkadaşımız adına Mardin'de bir lise yaptırılarak adı yaşamaktadır. 

Depremde başına düşen beton parçaları yüzünden hayatını kaybeden Okay Yaşar  arkadaşımızın o an yanında olan ve Bingöl’de öğretmenlik yapan arkadaşı Sadullah Doyan olay anını o zamanlar basına şöyle anlatmıştı; Camide namaz kıldıktan sonra depremin olduğunu söyleyen Doyan, "Biz beraber camideydik. Namaz kıldık camiden çıktık. Caminin önünde yakalandık deprem anına. O arada her taraf toz duman oldu, kimse birbirini göremedi. Ben kendimi yere attım. Duman dağılınca ayağa kalktım arkadaşımı aramaya başladım. O anda herkes birbirini arıyordu, işte bağırmalar çağırmalar.

Ben de Okay Okay diye bağırdım. Etrafıma baktığımda 2 metre yanımda hareketsiz yattığını gördüm. Başına taş isabet etmişti. Etrafta bir sürü binalar yıkılmıştı. Caminin minaresinden birkaç parça taş düştü. Caminin yanındaki 8 ya da 10 katlı bina komple çöktü" diye konuşmuştu.
    Okay Yaşar’ın Van’ın Erciş İlçesi’ne bağlı Yukarı Işıklı Gazi İlköğretim Okulu’nda sınıf öğretmeni olduğunu söyleyen Sadullah Doyan, "Manzara herkes panik içinde. Herkes yakınlarını arıyor. Kimin ne yaptığını bilemiyorsunuz. Hastane bahçesi cesetlerle dolu, yaralılarla dolu. Karmakarışık bir durum. Yüzlerce ambulans geldi. Elektrikler yok, sular yok. Çok sıkıntılı bir durumdu" demişti.

     Yine 2009 yılı itibariyle  infaz koruma memuru babası Erol Yaşar’ı geçirdiği kalp krizi sonrasında kaybeden Okay Yaşar öğretmenimiz kan kanserine yakalandığı ancak gördüğü tedaviler sonucunda hastalığını yenmişti.Okay Yaşar sendikamız kuruluşunda da oldukça bize katkı sunmuş,hastalığına rağmen sözleşmeli köleliğin bitmesi için çaba harcıyor,bir dediğimizi iki etmiyordu.Okay öğretmenimiz bizim daimi olarak Onur üyemiz olarak yaşamaya devam edecektir.Okay öğretmenimiz nezdinde Van depreminde hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyoruz. Sanatla da yakından ilgilenen arkadaşımız yan flüt çalıyordu. İşte geçmişe ait bir linkini facebook sayfasından sizlerle paylaşıyoruz.

https://www.facebook.com/okayyasar?fref=ts

Eklenme Tarihi: 24-10-2016