BUGÜN SENDİKAMIZ 12.YILINI DOLDURDU

   
22.10.2010 tarihinde Ankara'da eğitimde tek çatı şiarı,bağımsız ve demokratik birleştirici anlayışla kurulan sendikamız bugün 12.yıl dönümünü kutluyor.12 yılda neler yaptık ,neleri yapamadık dersek,kısaca özetlersek;
*2006-2011 yılları arasında oluşan 70 bin sözleşmeli öğretmen çalıştırılmasına hem kamuoyu nezdinde hemde meclis bütününde ki tüm partilerle görüşüp gündem yarattık,kanun teklifleri verirdik,eylemler ve basın açıklamaları yaptık.Sonuç olarak 2011 yılında 652 KHK ile daimi kadroya geçiş sağladık.
Fakat hükümet 2016 yılında bu kölelik sistemini tekrar getirdi.Çıktığı an kadroya geçiş süreci için danıştay nezdinde dava açtık.Tüm maddelerine durdurma alamadık fakat statünün önemli bazı maddelerini öğretmenlerimiz lehine değiştirdik.
*2012 yılında alan değişikliğine karşı dava açarak kazandık ve mağduriyetleri önledik,alan dışı atama yapıpda tekrar alanına dönmek isteyenler esas alanına dönmesini sağladık.
*Yine bu süreçte Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin dersinin kaldırılmasına yönelik girişimleri "klavye kırma" eylemi ve ardından MEB ile  görüşmelerimiz ile durdurduk.
*Lösemili kanser hastası olan ve tedavisi uzayınca sözleşmesi  MEB tarafından sonlandırılan Metin Kurtçu öğretmenimizi gündemleştirdik.Arkadaşımız kadro sürecinde hayatını kaybetti!
*2014 yılında mesleki liselerde beden eğitimi,müzik,görsel sanatlar (resim)ve ingilizce derslerinin kısıtlanmasına yönelik yönetmeliğe danıştayda dava açtık ve MEB uygulamadan vazgeçti.
*2016 yılında tekrar uygulanmaya başlayan sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına danıştayda dava açtık bazı önemli maddelerinin yürütmesini durduk ve öğretmenlerimizin lehine düzenleme yapıldı.
*Müdür yetkiliği olarak görev yapıp idareciliğe sayılmama durumuna dava açtık ve kazandık.Bu dava örneği Emsal olarak Türkiye'de sadece sendikamıza aittir.
*Alan değişikliği davası ile tekrar kendi alanlarına dönüşleri MEB'in uygulamaması üzerine mağdur olan arkadaşlarımıza hukuki destek verdik ve mağduriyetlerini giderdik.
*Sendikamız toplumsal farkındalık etkinlikleri adına joga kursları açtı.
*Ankara'da kitle örgütleriyle birlikte eğitim çalıştayı düzenledi ve raporunu kitapçık halinde MEB'e sundu.
*Bağımsız sendikaları yok etmeye yönelik olan %1 Baraj olayında Eğitim Sendikaları Platformu'nda yer aldı ve ayrıca bu yönde imza kampanyası yaptı.Topyekün mücadele ile baraj mahkeme kararı ile kaldırıldı.
*ÖMK ve eğitim sorunları hakkında yine 17 sendika ile birlikte Eğitim Sendikaları Platformu'nda yer aldı.Platformca yürütülen #1Milyonİmza #1MilyonEğitimÇalışanı imza kampanyası çalışmasında da yer aldı ve halen imza kampanyası devam etmektedir.Önümüzde ki günlerde meclise platformca basın açıklaması ile teslim edeceklerdir.
*Yine 13 eğitim sendikasının oluşturduğu "Eğitim Sendikaları Güç Birliği"nde yer aldı.14 Ekim'de Ankara'da yapılan toplantıda alınan 26-27-28 Ekim uyarı kokart eylemi ile 2 Kasım 2022 tarihinde oluşacak İş Bırakma Eylemi'ne birlikten yana imza attı.
Sendikamız demokratik,ilerici,kimseyi ötelemeyen barışçıl, eğitim sorunlarına öncelik veren mücadelesiyle yoluna ilkelerinden ödün vermeden bağımsız sendikacılık anlayışı ile devam etmektedir.
Tüm öğretmenlerimizi ve eğitim çalışanlarını sorunlarımıza sahip çıkmak, yeni kazanımlar elde etmek için Sendikamız çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz.
ÖĞRETMENİM:"ARTIK SÖZ SEN'DE...!
Sendikamız Eğitim Söz-Sen (Eğitim ve Bilim Çalışanlarının Sözü Sendikası)nın 12.yıldönümü kutlu olsun.





 
 


    



 

Eklenme Tarihi: 22-10-2022